Om Utstillingen

'En Keramisk Reise' er stilt ut i Risør Kunstpark Sommeren 2019.


Åpningstider:

10.00 – 16.00 Tirsdag – Søndag, 6.Juli til 25 August 2019


Mer nederst på siden.

Om Utstillingen

Arnfinn Strand har arbeidet med keramikk i 50 år og har verksted i Kunstparken. Dette er hans største utstilling på 30 år. Arnfinn har tidligere hatt mange utstillinger og utsmykninger, men etter at han startet opp Acanthus i 1991 ble tilværelsen som utøvende kunsthåndverker satt på vent. Strand har arbeidet med egne arbeider innimellom i alle disse årene, men det er først nå han dykker ned i det igjen med fullt fokus.


For Arnfinn handler det om tilbakeblikk, samle sammen noen av de trådene som ble lagt ned den gang, lete, søke. Strand tar tak i materialene og ser hvor det bærer hen. Han har en plan og en struktur, men størstedelen av veien blir til etter hvert som landskapet dukker opp. Motivasjonen er en solid faglig teknisk forankring kombinert med nysgjerrighet og en sult på å se hva sm bor inne i leira og hvordan man kan få tak i det og få det frem.


I denne utstillingen har strand to hovedlinjer; en hvor han har jobbet tradisjonelt med å dreie opp fat i steingodsleire som deretter er dekorert med porselensbegitning. Den andre "linjen" består av arbeider som delvis er modellerte, kjevlet og bygget sammen. I stor grad handler det om form som er dekorert med plastiske ornamenter kombinert med farger fra klorider og oksyder. Det aller meste er brent i oxyderende elektrisk ovn, men noen av arbeidene er brent i Ole Morten Rokcams fantastiske vedfyrte ovn.